Categorii Produse
- Articole Transport
- Camera Bebelusului
- Siguranta Bebelusului
- Jucarii Exterior
- Jucarii Copii
- La Plimbare
- Alimentatie
- Igiena, Sanatate si Ingrijire
- Articole Gravide si Mamici
- Gradinita si Scoala
- Haine si Incaltaminte
Aerul pe care il respira bebelusul are o deosebita importanta pentru sanatatea sa si pentru cresterea si dezvoltarea sa in conditii optime. Compozitia aerului, puritatea acestuia si nivelul ideal de umiditate nu este intotdeauna usor de asigurat prin mijloace naturale. Caracteristicile cladirii, deficientele sale de constructie si factorii de mediu pot duce la dezvoltarea unei umiditati nesanatoase in camera, la aparitia mucegaiurilor si a unor agenti patogeni care ii pot dauna copilului.
Un dezumidificator este un echipament util pentru parintii care doresc sa mentina un mediu sanatos si confortabil pentru copiii lor. Acesta ajuta la reducerea umiditatii din aer, ceea ce poate preveni probleme de sanatate precum alergii, infectii si alte afectiuni respiratorii.
Costul unui dezumidificator camera poate varia in functie de dimensiunea, performantele si caracteristicile sale. In general, dezumidificatoarele mai mici si mai simple pot avea un pret in jur de 200-300 de lei, in timp ce dispozitivele mai mari și mai avansate pot costa peste 1000 de lei sau mai mult.
Daca exista probleme serioase in ceea ce priveste umiditatea unei camere si predispozitie catre dezvoltarea mucegaiului, o investitie intr-un dezumidificator si purificator al aerului este importanta. Acesta este un aparat mai scump, dar poate avea o performanta mai buna si o durata de viata mai lunga, astfel incat poate fi o investitie buna pe termen lung.
Un dezumidificator functioneaza prin indepartarea umiditatii din aerul dintr-o camera sau spatiu, reducand astfel nivelul de umiditate si creand un mediu mai confortabil si mai sanatos. Aerul umed din camera este aspirat in interiorul dezumidificatorului si trecut printr-un filtru pentru a indeparta particulele de praf, alergeni sau alte impuritati. Apoi, aerul este racit la o temperatura mai scazuta pentru a provoca condensarea vaporilor de apa continuti in aer. Apa condensata este colectata intr-un rezervor intern sau evacuata printr-un furtun de drenaj.
Aerul racit este apoi incalzit din nou si reîntors in camera cu o umiditate mai scazuta. Acest ciclu se repeta continuu pana cand umiditatea din aerul din camera scade la nivelul dorit.
Prin eliminarea excesului de apa din atmosfera pe care o respira copilul, se asigura un mediu mai sigur, iar cel mic este astfel mai protejat impotriva germenilor care se pot dezvolta in aerul umed si care ii pot afecta caile respiratorii cauzand alergii, infectii si dificultati la respiratie. Cel mai bun dezumidificator pe care il poti alege pentru camera copilului este cel care va indeplini cat mai bine nevoile familiei, tinand cont de caracteristicile spatiului, de calitatea aerului si de modul in care prezenta aparatului o poate ameliora.
Un dezumidificator cu o capacitate mica nu consuma multa energie electrica si nu va trebui sa iti faci griji in privinta facturilor. Daca aerul din camera este umed si impur, eforturile aparatului si functionarea constanta a acestuia pot spori consumul. Un aparat cu performante mai ridicate va consuma desigur mai mult decat unul mai simplu. In general, un dezumidificator poate consuma intre 200 si 700 de wati de energie electrica in timpul functionarii, valoarea consumului depinzand si de efortul facut pentru a purifica aerul din camera.
Dincolo de considerentele legate de consum, investitia intr-un dezumidificator pentru o camera cu probleme de umiditate asigura beneficii incomensurabile pentru sanatatea si confortul bebelusului tau.
Validate your login
Intra in cont
Creează un cont nou