Inaltatoare Auto

Articolele 1-12 din 19

Pagina
pe pagina
Setati ascendent
  1. Scaun auto cu Isofix 15-36 Kg Kidwell Weston - Dark Gray
    PRP: Pret standard 719,00 Lei Pret special 599,00 Lei
  2. Scaun auto cu Isofix 15-36 Kg Kidwell Weston - Light Gray
    PRP: Pret standard 719,00 Lei Pret special 599,00 Lei
  3. Scaun auto cu Isofix 15-36 Kg Kidwell Weston - Grey Black
    PRP: Pret standard 719,00 Lei Pret special 599,00 Lei
  4. BabyGo - Scaun auto booster i-Size Bursa IIIl, 135-150 cm, Black
    249,00 Lei
  5. Scaun auto Coto Baby Taurus 15-36 Kg Red
    PRP: Pret standard 89,00 Lei Pret special 74,00 Lei
  6. Scaun auto Coto Baby Taurus 15-36 Kg Black
    PRP: Pret standard 89,00 Lei Pret special 74,00 Lei
  7. Scaun auto Coto Baby Taurus 15-36 Kg Blue
    PRP: Pret standard 89,00 Lei Pret special 74,00 Lei
  8. Scaun auto Coto Baby Taurus 15-36 Kg Green
    PRP: Pret standard 89,00 Lei Pret special 74,00 Lei
  9. Scaun auto Coto Baby Taurus 15-36 Kg Grey
    PRP: Pret standard 71,00 Lei Pret special 59,00 Lei

Articolele 1-12 din 19

Pagina
pe pagina
Setati ascendent

Un inaltator auto este un echipament special conceput pentru transportarea in siguranta a unui copil in masina. Dispozitivul il ajuta pe cel mic sa ajunga la o inaltime optima, astfel incat sa poata purta centura de siguranta. 

De la ce varsta se poate folosi un inaltator auto?

Prima etapa in transportarea in siguranta a micutilor intr-o masina este scoica auto sau scaunul auto cu specificatia 0+. Ulterior, se folosesc scaunele auto din grupa I - pentru copiii cu greutate intre 9 si 18 kilograme, iar dupa aceasta etapa pot fi folosite cele din grupa II  (copii intre 15 si 25 de kilograme), in care se incadreaza inaltatoarele auto. 

Dupa ce depasesc masa corporala de 25 de kilograme, copiii pot fi asezati in inaltatoare auto (grupa III) pana la limita impusa de lege pentru pozitionarea copiilor in sisteme speciale, care este inaltimea de 135 de centimetri. Aceasta inaltime se atinge in jurul varstei de 9 ani, dar specialistii spun ca este recomandat ca micii pasageri sa fie transportati si dupa aceasta etapa tot intr-un sistem certificat, chiar daca de aceasta data nu mai este vorba despre o obligatie legala, ci despre o masura de precautie necesara.

Care este rolul unui inaltator?

Exista doua tipuri de inaltator auto pentru copii: inaltator fara spatar si inaltator cu spatar.

Rolul unui inaltator care se pozitioneaza sub fundul copilului, este de a dirija centura masinii, astfel incat aceasta sa nu ajunga in dreptul fetei sau al gatului, ci la nivelul umarului. Insa, inaltatoarele simple nu aduc un plus de siguranta, in comparatie cu scaunul auto pentru copii, avand in vedere ca micii pasageri nu vor fi protejati in cazul unui impact lateral. Astfel, cel mai eficient tip de inaltator este un inaltator auto cu spatar, care asigura o protectie sporita din lateral si la cap, fata de inaltatorul fara spatar.

Cum alegi un inaltator auto copii

In alegerea unui inaltator auto copii trebuie tinut seama de urmatoarele criterii:

  • greutatea copilului - orice inaltator este insotit de specificatii clare in ceea ce priveste limita minima si maxima de greutate. Astfel, in functie de cat cantareste copilul, se va alege un inaltator in a carui limita de greutate sa se incadreze.
  • sistemul de fixare -  inaltatorul se monteaza pe bancheta din spate, cu fata la sensul de mers. Exista inaltatoare care se fixeaza cu centura autoturismului, dar mai indicat este un inaltator auto isofix, ce este prevazut cu o baza proprie special conceputa in acest sens, care este mai stabila si mai sigura.
  • design-ul ergonomic -  este un criteriu important de selectie pentru un inaltator copil. Produsul trebuie sa aiba o forma anatomica a sezutului, o baza stabila si cotiere dimensionate exact, pentru a-i oferi celui mic un confort superior;
  • materialul - este si el important in alegerea unui inaltator copil. Atat la interiorul inaltatorului, cat si la exterior, materialul trebuie sa fie rezistent, confortabil pentru micutul pasager, usor de intretinut. Materialul trebuie sa reziste totodata la uzura, dar sa fie si suficient de rigid pentru a sustine greutatea.
  • posibilitatea de a regla inaltimea - copiii cresc repede, astfel ca un inaltator trebuie sa „tina pasul” cu ei. De aceea, multe inaltatoare cu spatar au tetiere ajustabile care se adapteaza inaltimii copiilor. Ele sunt o investitie inteligenta, avand in vedere ca pot fi folosite mai multe timp.

In concluzie, un inaltator auto pentru copii este etapa care urmeaza dupa o scoica auto sau un scaun auto, pana la inaltimea de 135 de centimetri. Pentru siguranta copilului, insa, specialistii recomanda ca si dupa depasirea acestei limite de inaltime copiii sa fie transportati in masina cu un sistem certificat, ce-i protejeaza mai bine in cazul unui accident.