Jucarii Interactive

Articolele 1-12 din 218

Pagina
pe pagina
Setati ascendent
  1. Balansoar Calut cu sunete EURObaby FDRK 099
    PRP: Pret standard 388,00 Lei Pret special 323,00 Lei

Articolele 1-12 din 218

Pagina
pe pagina
Setati ascendent

Universul intreg si lumea in care traim functioneaza dupa principiul cauza-efect, stimul-raspuns. Este unul dintre primele aspecte de care devine constient bebelusul, explorand permanent fatetele acestei legi. Jucariile interactive au acelasi principiu de functionare si, pe langa interesul pe care il starnesc copiilor, sunt recomandate pentru a-i ajuta sa descopere, sa exploreze, sa incerce noi maniere de a folosi un obiect, de a interactiona cu el sau de a comunica.

In categoria Jucarii interactive se regasesc jucarii pentru bebelusi si copii sunt forma de dispozitive electronice, animale din plastic sau plus, papusi, masini si roboti, care genereaza un raspuns programat atunci cand copilul interactioneaza cu ele, apasa pe un buton, pe un element al corpului sau isi foloseste vocea ca declansator al comenzii. 

Jucariile interactive emit semnale sonore, auditive sau tactile cu ajutorul carora copiii exploreaza diferite caracteristici. Raspunsul poate fi din cele mai simple, sunete sau lumini, pana la cuvinte, melodii, cantece, poezii si povesti. Se pot folosi de la 1 an sau mai devreme. Oferta Mama.ro inlude jucarii interactive pentru 2 ani, pentru 3 ani, pentru 4 ani sau pentru copii mai mari.

Cum contribuie jucariile interactive la dezvoltarea copiilor?

Jucariile interactive contribuie la dezvoltarea fizica, cognitiva, sociala si emotionala a copiilor. Manevrarea acestora ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii fine si grosiere ale celor mici, precum si la consolidarea coordonării ochi-mana. Un prieten neinsufletit care le raspunde la comenzi ii poate invata sa interactioneze cu alti copii si cu adulti, sa imparta si sa colaboreze.

Jucariile interactive au un rol important in stimularea abilitatilor cognitive ale copiilor, precum memoria, atentia, rationamentul si gandirea creativa. De asemenea, invatarea prin joaca are rolul de a-i ajuta pe copii sa isi insuseasca diferite concepte si cunostinte, de vocabular, de matematica, de stiintele naturii sau limbi straine. Prin intermediul unor jocuri si activitati distractive se stimuleaza interesul copilului pentru versuri, pentru povestioare si, mai tarziu, apetenta pentru lectura.

Jucariile interactive alunga plictiseala, oferindu-i celui mic momente incitante, activitati pe care le poate genera sau la care poate sa raspunda si care ii mentin creierul activ si pregatit sa invete.