Categorii Produse
- Articole Transport
- Camera Bebelusului
- Siguranta Bebelusului
- Jucarii Exterior
- Jucarii Copii
- La Plimbare
- Alimentatie
- Igiena, Sanatate si Ingrijire
- Articole Gravide si Mamici
- Gradinita si Scoala
- Haine si Incaltaminte
Papusile le insotesc pe fetite pe tot parcursul copilariei, facandu-le zilele mai frumoase si pregatindu-le pentru viata.
Jocul cu papusi este foarte important, pentru ca, prin el, copiii invata despre importanta ingrijirii, incep sa devina responsabili, isi dezvolta imaginatia si creativitatea si exerseaza relationarea, purtand dialoguri imaginare, in care fac schimb de roluri.
De obicei, fetitele incep sa manifeste interes pentru jocul cu papusi in jurul varstei de 2-3 ani, cand copiii au tendinta sa aprecieze jocurile de rol si sa-si faca prieteni imaginari. Dar aceasta nu este o regula. Fiecare copil poate avea o tendinta specifica fata de jocul cu papusi, unii preferandu-l mai deveme, altii mai tarziu.
Ceea ce trebuie sa faca parintele, insa, este sa aleaga papusile potrivite pentru copilul sau, care sa nu prezinte riscuri, in cazul in care au parti mici ce pot fi inghitite, si sa fie sigure, in functie de varsta fiecaruia.
Sunt cateva papusi pe care le prefera fetitele din lumea intreaga si care se bucura de o mare popularitate si in Romania:
Papusi Barbie - aceste papusi continua sa se afle in topul preferintelor si in ziua de astazi. Istoria papusii Barbie a inceput in 1959, fiind realizata de compania americana Mattel. Corpul de model si aspectul stilat sunt caracteristice acestei papusi, care, in timp, a imbratisat diverse cariere, de la doctor, pana la astronaut.
Papusi LOL - au devenit foarte populare in randul copiilor prin designul unic si surprizele incluse. Aceste papusi vin in ambalaje misterioase, astfel incat copiii sa nu stie ce papusa primesc pana nu deschid cutia. In ambalaj se afla, de regula, o papusa mica si diferite accesorii (pantofi, haine, parti ale corpului, animale de companie). Un aspect interesant la aceste papusi este ca pe masura ce copiii colectioneaza mai multe modele, pot combina piesele pentru a obtine propriile papusi unice, folosindu-si creativitatea si imaginatia.
Papusi mari sau papusi bebelusi - in functie de preferintele copiilor, parintii pot alege intre papusi bebelusi sau papusi mari. Fetitele adora sa ingrijeasca papusi bebelusi, exersandu-si abilitatile de ingrijire, responsabilitate si comunicare, iar cu papusile mari improvizeaza petreceri cu ceai si prajituri in propria camera sau in casa de papusi.
Papusi dupa personaje celebre - Elsa, Anna, Belle sau Alba ca Zapada sunt doar cateva dintre personajele cele mai iubite si mai dorite in cazul papusilor. Fetitele adora sa se inconjoare de personajele preferate din povesti, desene animate sau jocuri.
Sunt cateva lucruri pe care copiii si parintii vor sa le stie in mod special despre papusi. Unul dintre ele ar fi cum se fac papusile.
Procesul de fabricatie al papusilor depinde de brand si de tipul papusii. O intreaga echipa colaboreaza pentru obtinerea produsului final, de la designerii care realizeaza schite si planuri ce includ forma corpului, parul, ochii, la procesul de productie. De regula, capul si corpul papusilor sunt realizate separat, cu ajutorul unor matrite, dupa care piesele sunt asamblate si decorate cu vopsea si accesorii. Cand totul este gata, papusile sunt ambalate si pregatite pentru a fi vandute.
Sunt si persoane interesate in momentul in care cumpara o astfel de jucarie sa stie cum se fac diverse lucruri pentru papusi. Hainutele si accesoriile se pot cumpara sau se pot realiza acasa, daca persoana in cauza are minime abilitati de croiala si cusut. Inainte de toate, trebuie conceput un model, dupa care se face schita hainelor sau accesoriilor. Ca materiale, se pot folosi: panglici, tesaturi, nasturi, in functie de proiect. Materialul va fi masurat si taiat, iar apoi se poate coase manual sau cu o masina de cusut. La final, se decoreaza cu diverse detalii si accesorii: dantela, broderii, floricele.
Validate your login
Intra in cont
Creează un cont nou