Scoica Auto Copii 0 13 kg

Articolele 1-12 din 81

Pagina
pe pagina
Setati ascendent
  1. Carucior VESSANTI Crooner 3 in 1 - Petrol
    PRP: Pret standard 2.877,00 Lei Pret special 2.397,00 Lei
  2. Carucior VESSANTI Crooner 3 in 1 - Blue/Gray
    PRP: Pret standard 2.877,00 Lei Pret special 2.397,00 Lei

Articolele 1-12 din 81

Pagina
pe pagina
Setati ascendent

Inca din primele zile de viata, copiii pot fi transportati in masina, iar prima lor experienta de acest gen este chiar drumul de la spital pana acasa, in momentul externarii din maternitate. Din acest punct si pana la peste un an, scoica auto este o alegere inspirata pentru transportul bebelusilor, fiind un produs care aduce un plus de siguranta si de confort pentru copil. Astfel, in timpul deplasarilor cu masina, bebelusul poate dormi linistit sau poate sta in stare de veghe in conditii bune si intr-o pozitie optima.

Specialistii recomanda ca in primele 4 saptamani de viata, copilul sa fie transportat in masina in scoica auto, dar cu o pauza, dupa 20-25 de minute, fara sa se depaseasca 120 de minute cumulat in decursul a 24 de ore. Dupa 4 saptamani, durata de utilizare poate creste la 40 de minute.

Scoica auto este, asadar, prima etapa a scaunului auto pentru copii. Ea mai este cunoscuta si sub numele de scoica bebelusi, cos auto sau cosulet auto. Produsul este insa unul versatil, potrivindu-se si in masina, dar si pe cadrele unor carucioare, desi se recomanda ca, in cazul carucioarelor,  nou-nascutii sa fie transportati mai degraba in landouri. 

Ce caracteristici sunt importante la o scoica auto

Avand in vedere ca o scoica auto bebelusi este conceputa pentru transportul in autoturism al micutilor, ea trebuie, in primul rand, sa ofere siguranta sporita. Acest lucru inseamna ca produsul trebuie testat de producator in diferite conditii si apoi aprobat, astfel incat sa respecte standardele de siguranta de la nivel national si international. 

Pe langa siguranta, scoica trebuie sa fie si confortabila pentru cel mic. In acest fel, ii sunt create bebelusului conditii prielnice pentru un somn linistit si odihnitor, asigurandu-i o pozitie optima a corpului si, mai ales, a gatului si coloanei vertebrale. Daca scoica nu are un suport pentru cap si spate, cel mai probabil nu este una de calitate si trebuie evitata.

Compatibilitatea cu automobilul este o alta caracteristica importanta la o scoica auto bebe. Acest detaliu poate fi verificat inainte de achizitie, din specificatiile produsului, astfel incat scoica sa se potriveasca foarte bine cu autovehiculul in care va fi montata.

Nu in ultimul rand, cosul auto trebuie sa se preteze inaltimii si greutatii bebelusului, pentru a oferi un nivel optim de confort si siguranta.

Cum se monteaza scoica auto?

Dupa achizitionarea produsului, acesta se va monta cu prudenta, respectand indicatiile producatorului. De regula, trebuie respectati acesti pasi de baza:

     1. Se alege locul in care se asaza scoica auto - conform legii, scoica auto se monteaza doar pe bancheta din spate; 
     2. Scoica trebuie asezata cu spatele la sensul de mers, pozitionand tetiera scoicii la o inclinatie de 40-45 de grade;
     3. Centura de siguranta trebuie trecuta peste zona picioarelor bebelusului, in locurile indicate de producator, si va fi prinsa in catarama masinii. De asemenea, ea trebuie trecuta prin spatele scoicii auto, in locul specificat; 
     4. Verificarea stabilitatii - Dupa fixarea centurii, aceasta se strange si se tensioneaza cu fermitate, astfel incat scoica sa nu se mai miste pe bancheta. Sunt insa si autoturisme care nu permit montarea acestui accesoriu in centurile de siguranta ci accepta alte sisteme!
Asadar, inainte de a incepe calatoria cu bebe in masina, conducatorul auto trebuie sa se asigure ca scoica este montata corect, conform instructiunilor, ca este stabila si ca se afla intr-o pozitie confortabila pentru cel mic. 

Scoica auto - pana la ce varsta?

Scoica auto se poate folosi, in cele mai multe cazuri, pana la varsta de 15 luni a bebelusului. Recomandarile producatorilor pot sa varieze, din acest punct de vedere, unii optand pentru o limita de greutate până la care poate fi folosit produsul (de regula, până la 13 kilograme), iar altii pentru o limita de inaltime (85 de centimetri).

De la 15 luni, bebelusul trebuie mutat din scoica auto intr-un scaun auto adaptat nevoilor lui si pentru care este, din nou, nevoie de atentie sporita la achizitie.

In concluzie, inca de la iesirea din maternitate, bebelusul are nevoie de un mijloc de transport adaptat nevoilor lui de confort si siguranta, iar acesta este scoica auto, care se monteaza in masina, cu spatele la sensul de mers, pe bancheta din spate, conform instructiunilor producatorului. In acest fel, riscul de accidentare este mai redus, iar bebelusul beneficiaza de conditii adecvate de odihna.